Úton a megoldás felé




Úton a megoldás felé - Mezei Viktória coach, Debrecen

Éppen úgy ahogy egy mankóval járó ember gyengének érezheti magát ha lábra kell állnia, úgy az aki coachingot vesz igénybe gyengének érezheti magát a célja elérésében.


De a coach-hoz fordulás tényének sokkal pozitívabb jelentést is lehet adni. Ha egy ügyfél szorult helyzetben érzi magát, ha segítségre szorul, akkor ez egy kedvezőtlen kiindulási helyzet. A figyelmét a probléma köti le ahelyett hogy a megoldásra vagy a céljára összpontosítana. Talán abban bízik, hogy a coach majd megoldja helyette a problémát? Nos ez igazán hízelgő ránk nézve, de veszélyes is, mert mindig csak az ügyfél energiaforrásait lehet kiaknázni.


A helyzetet megoldani, energiát meríteni pedig a kliensnek saját magának kell. Azonban ha valaki coachingra jön akkor nála már elindult a változás, megjelent a plusz energia. Valami már meg kellett hogy változzon az életében és ennek a lépésnek a szükségességéről már meg is győződött.


Coachként mindent megteszek annak érdekében, hogy ezt a lendületet tudatosítsam az ügyfelemben, és be is vigyük ezt a coaching folyamatba. Kérdéseim segítségével a coaching nem egy "pályaudvarként" jelenik meg hanem már egy köztes állomásként, amit csak már valamilyen meglévő energiával lehetett elérni úton a megoldás felé. Az utazásunk azon a napon kezdődik amikor elhatározod hogy megkeresel, és száguldunk az egyéni célod felé....

Írta: Mezei Viktória (coach Debrecen) - Cím: Úton a megoldás felé