Neked van példaképed?

A példakép lehet egy emberről formált pozitív kép pl. egy híresség, feltaláló vagy olyan személy aki már elérte az életében azt amit Te is szeretnél. Mit gondolsz ezekről az emberekről, és mit árul el ez rólad? Segítségedre lehet a coaching során az erősségeid felismerésében és a megoldások megtalálásában, ami új ajtókat nyithat meg előtted. A példakép módszer akkor is hasznos, ha teljesítménynövelés során keresed az erősségeidet és a képességeidet. A másik lehetőség ha nehéz helyzettel küzdesz és erőforrásokra van szükséged.


Miért van szükséged példaképre? Fejlődni akkor tudsz igazán ha tudod merre tartasz, ha vannak a céljaid és tudod hogyan érd el azokat. A céljaid megvalósításához jó szokásokat kell megtanulnod mert csak ezek segítségével jutsz el a célig. Mondok egy példát: ha problémád van a pénzkezeléssel akkor olyan példaképet válassz aki megfelelően kezeli a pénzét. Figyeld meg a szokásait amelyek elvezették őt ehhez a számodra fontos értékhez.


Milyen a jó példakép?


  • aki inspirál
  • aki meg tudja mutatni merre tovább amikor elakadtál
  • akinek követhető a fejlődése és aki hiteles
  • akiről az jut eszedbe: Ha ő meg tudta csinálni, én is meg tudom!

Tudtad, hogy az éremnek két oldala van? Légy Te is a példaképe valakinek mert így fejlődni fogsz. A fejlődés pedig elengedhetetlen feltétele a minőségi és boldog életnek.

Keress bizalommal, és válj példaképpé!




Neked van példaképed? - Mezei Viktória coach Debrecen

Írta: Mezei Viktória (coach Debrecen) - Cím: Neked van példaképed?