Másik megvilágításban

Mindenkinek a gondolataiban él egy elképzelés, egy szubjektív pillanatkép önmagáról. Ahogy a fotóknál is: egyes képek jó megvilágításúak, mások sötétek. A coach feladata, hogy támogassa az ügyfelét abban, hogy más megvilágításban lássa önmagát, ezáltal pedig a problémájának minden oldalát alaposan megvizsgálhassa.


Minden ember az, amit magáról gondol. Aki vesztes típusnak gondolja magát, annak tudatában kell lennie, hogy mások is annak látják. Ezért fontos, hogy minden kívánságot megelőzze az önmagunkkal való szembenézés. Igazán akarom azt amiről állítom, hogy el akarom érni? A saját véleményem szerint megérdemlem, hogy elérjem?


Sokkal valószínűbb, hogy sikeresebb leszel ha tisztában vagy önmagaddal és az energiádat a cselekvésre összpontosítod.


Gyakran megjelenik az életedben az önvád? Tehernek érzed és bünteted magad a sikertelenségért?


Próbáld ki ezt a gyakorlatot! Ülj le néhány percre és képzeld el, hogy saját magad védőügyvédje vagy, aki tisztáz Téged a saját vádjaid alól.


Vedd sorba a vád pontokat, majd készíts védőbeszédet és leplezd le a vádak nevetségésséget. Meglátod máris sokkal jobb színben fogsz feltünni önmagad előtt, és lehetőséged nyílik a megoldásra fókuszálni.


Egyéni coaching folyamat keretein belül számtalan lehetőséged van önmagad alapos megismerésére és az új utak kidolgozására. Keress bizalommal

Másik megvilágításban - Mezei Viktória coach Debrecen

Írta: Mezei Viktória (coach Debrecen) - Cím: Másik megvilágításban.