A coach eszköze

Ahogy egy zenésznek a hangszere egy coachnak a kérdezés az eszköze, amely nélkül nem tudja gyakorolni a hivatását.


A kérdezésre ugyanaz vonatkozik mint a zenére: a hangszerből hangokat előcsalni bárki tud, de igazán jó dallamokat, zenéket csak a profik.


A kérdezéstechnika egy tapasztalatot, és mesteri gyakorlatot igénylő művészet. A legfontosabb változások egy olyan helyen történnek amihez nincs hozzáférésünk, mégpedig az ügyfelünk fejében. Ezért nagyon fontos hogy a megfelelő kérdéseket tegyünk fel a megfelelő időben, csakis így érhetjük el a kívánt eredményt.


A coach felelőssége hogy a coaching folyamán fantáziadús és sokszor igen erőteljes, akár meghökkentő kérdéseket tegyen fel hiszen csakis így lehet elérni, hogy az ügyfél egy másik szemszögből tekintsen a dilemmájára vagy a saját helyzetére. Coachként az a dolgom hogy a kérdéseim finoman kopogtassanak és megvárják, hogy a kliens behívja őket, arra ösztönözve őt hogy új szemléletmóddal nézzen körül.

Keress bizalommal!


A coach eszköze - Mezei Viktória coach, Debrecen
Mindannyiunknak ugyanaz a kedvenc témája: a saját életünk, mi magunk. Az igazán jól feltett, inspiráló kérdések megadják a lehetőséget hogy a kedvenc témánkban lenyűgözően kutathassunk és elmélyüljünk ezáltal pedig elinduljunk a kívánt változás felé. Készen állsz? Indulhatunk?

Írta: Mezei Viktória (coach Debrecen) - Cím: A coach eszköze